ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΤΗ. ΠΑΝΟΠΛΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Μεγάλες περιοχές γύρω από τη Σύρτη έχουν παγιδεύσει εκατοντάδες Ρώσοι μισθοφόροι με βαρύ οπλισμό, για να ανακόψουν τις τουρκικές δυνάμεις και τις πολιτοφυλακές του GNA, δήλωσε εκπρόσωπος του Abdul-Hadi Dara στα ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και τουρκικές πηγές. 

Όπως επιβεβαιώνεται από την πόλη της Σύρτης, οι Ρώσοι έχουν τοποθετήσει βόμβες μέσα και έξω από σπίτια για να ανακόψουν την προέλαση των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τον Ερντογάν. 
<<Είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε από τις πολιτοφυλακές του Χαφτάρ στην Τρίπολη και την Ταρχούνα, οι οποίες καταλήφθηκαν πρόσφατα από τον στρατό της κυβέρνησης της Τριπόλεως και τώρα βιώνουν ένα απίστευτο όργιο βίας και τρομοκρατίας>>, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Abdul-Hadi Dara.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ κάνει τα πάντα, ώστε να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της περιοχής.

Στο μεταξύ παρά το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ, καθημερινά η Άγκυρα περνάει όπλα και στέλνει ειδικές δυνάμεις στη Λιβύη, ενώ η Μόσχα έχει μετατρέψει την Αλ Τζούφρα σε Ρωσική βάση.

Μιλώντας στο Reuters, Γάλλος αξιωματούχος κατηγόρησε την νεο-οθωμανική Τουρκία όπως ανέφερε, για παραβίαση του εμπάργκου όπλων του ΟΗΕ και αύξηση της τουρκικής ναυτικής παρουσίας στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, στον απόηχο της πρόσφατης κρίσης μεταξύ τουρκικών φρεγατών και νατοϊκών πλοίων.
Η Γαλλική πλευρά, στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο και καταδικάζει απερίφραστα την τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη, 

Αναλυτές αναφέρουν πως ο Ρώσος πρόεδρος ενδεχομένως να στείλει τακτικό στρατό στο Λιβυκό έδαφος, όπως έκανε το 1999 στο Κοσυφοπέδιο ως γραμματέας του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας και το 2015 στη Συρία ως πρόεδρος της Ρωσίας.

Σχόλια