ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ή ΡΟΧΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ;

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΤΙΔΑ S-400 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΡΩΣΙΑ
Τουρκία και Ρωσία κατέληξαν σε κατ' αρχήν συμφωνία για την παράδοση δεύτερης παρτίδας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400, ανέφερε ο Τούρκος υφυπουργός Αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. <<Έχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παράδοση της δεύτερης αποστολής S-400. Έχουν μείνει ορισμένα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογιών, λεπτομέρειες για την από κοινού παραγωγή και τον οδικό χάρτη. Τα συστήματα από τη δεύτερη παρτίδα, καθώς και από την πρώτη, θα χρησιμοποιηθούν  για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της χώρας, αντί να αποθηκευτούν ή να μεταπωληθούν όπως είχαν ζητήσει οι ΗΠΑ επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ>>.
Τούρκοι αξιωματούχοι υπενθύμισαν ότι η χώρα τους αγόρασε τέσσερα τμήματα των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία το 2018, εντός του χρονοδιαγράμματος, παρέχοντας στην Τουρκία όλα τα συστήματα των πυραύλων  S-400. 
Είναι άγνωστο ακόμα εάν ο Ερντογάν ήρθε σε συμφωνία για παραλαβή και των βλημάτων 40Ν6Ε, με εμβέλεια 380 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με το ιστιολόγιο <<bmpd>>, το νέο όπλο του συστήματος S-400 ζυγίζει 1.893kg και αναπτύσσει ταχύτητα 1.190 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Η μέγιστη εμβέλεια του πυραύλου είναι 380km εναντίον αεροσκαφών και 15km εναντίον βαλλιστικών βλημάτων. Ο 40N6E είναι ικανός να εξουδετερώσει ιπτάμενους στόχους σε ύψος από 10m έως 30km. 
Από την πλευρά των ΗΠΑ δεν έχουμε προς το παρόν κάποια αντίδραση, η οποία ακόμα και αν γίνει θα είναι μάλλον λεκτική ή μέσω μιάς ανακοίνωσης.

Σχόλια