ΑΛΑΛΟΥΜ - ΑΛΑΛΟΥΜ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΥΜ

Είχαν ετοιμαστεί για διακοπές στην Ελλάδα και το άνοιγμα των συνόρων στον Προμαχώνα τη Δευτέρα, θα επέτρεπε τη διέλευση τουριστών από τα Βαλκάνια στην χώρα μας. Παρ΄ όλα αυτά, όπως τους ενημέρωσαν βάσει ΦΕΚ που στάλθηκε το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουνίου, απαγορευόταν η διέλευση σε πολίτες εκτός χωρών Σένγκεν. Έτσι, εκατοντάδες αυτοκίνητα προερχόμενα από τη Σερβία, ακινητοποιήθηκαν στα σύνορα της Βουλγαρίας σε ακτίνα τουλάχιστον 6 χιλιομέτρων.

Σήμερα τελικά από τον Προμαχώνα επιτράπηκε η διέλευση των Σέρβων τουριστών, κατόπιν προφορικής εντολής, μετά τις τεράστιες διαμαρτυρίες των 
Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Προμαχώνα Λεωνίδας Σπύρου, αναφέρθηκε στους λόγους της ουράς που σχηματίστηκε στα σύνορα. Οι περισσότεροι ήταν Βούλγαροι που διατηρούν εξοχικά στην Ελλάδα και ύστερα από την καραντίνα, θέλησαν να πάνε στα σπίτια τους, ενώ έλεγχος ταυτοποίησης στοιχειών γίνεται για όλους τους επιβαίνοντες στο όχημα με καταγραφή σε υπολογιστές καθώς επίσης και του αριθμού άδειας κυκλοφορίας τους οχήματος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νικήτης Χαλκιδικής Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος, το 80% της Χαλκιδικής δουλεύει με Βαλκάνιους τουρίστες, κυρίως Σέρβους και ενώ όπως είπε τους ενημερώσαμε ότι στις 15 Ιουνίου ανοίγουμε και είχαμε κρατήσεις 10 – 14 ημερών, τις χάνουμε, επισημαίνοντας ότι δεν είχαν καμιά σχετική ενημέρωση για την απαγόρευση τουριστών εκτός χωρών Σένγκεν. Το 90% των ενδιαφερομένων έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις και δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να ανατραπεί αυτή η δυσφήμηση, αυτό το κακό κλίμα και αν θα συνεχιστούν οι ακυρώσεις για το επόμενο διάστημα, συνέχισε.

Πρέπει να αποκατασταθεί η εικόνα των συνοριακών σταθμών της χώρας μας στις Βαλκανικές αγορές, αναφέρει η  η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά. Το πότε θα ανοίξουν τα σύνορα θα πρέπει να είναι επίσημα ανακοινώσιμο και όχι προφορικά.

Πολλοί από τους πελάτες που ταλαιπωρήθηκαν, έχουν ήδη στείλει προκαταβολές για τη διαμονή τους και τώρα ζητάνε να τους επιστραφούν.

Να σημειωθεί ότι όσοι Ρουμάνοι τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα, τους εστάλησαν μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα για επταήμερο αυτοπεριορισμό.

Σχόλια