ΤΕΛΟΣ Ο ΑΦΜ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 5G

Ο νέος ενιαίος αριθμός που θα αποκαλείται Προσωπικός Αριθμός, έρχεται στη ζωή μας.
Σε αυτόν αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας το πρωί σήμερα 3 Ιουνίου 2020 στον ΣΚΑΪ.

Ο αριθμός αυτός, θα είναι τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ και θα είναι κατωχυρομένος ως αριθμός της ταυτότητας μας.

Για ένα χρονικό διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Προσωπικό Αριθμό αλλά και ΑΜΚΑ μέχρι το σύστημα να απορροφήσει όλους τους αριθμούς και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας αριθμός, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ταυτότητα μας θα αναγράφεται ο Προσωπικός Αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα. Το σύστημα θα είναι έτοιμο το 2022.

Η καινούρια ταυτότητα, όπως είπε ο υπουργός, θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης και θα έχει έγχρωμη φωτογραφία.

5G

Σχετικά με τα ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς, (βελτιωμένες τεχνολογίες ασύρματων δικτύων με συντομογραφία 5G) και την ανησυχία που υπάρχει για την επίπτωση τους στην υγεία μας, ο υπουργός ανέφερε πως πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και να πείθουμε τον κόσμο με βάση την πραγματικότητα, το τι ισχύει. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Κάθε χρόνο η επιτροπή ατομικής ενέργειας κάνει έλεγχο σε 2600 κεραίες και το περσινό αποτέλεσμα έδειξε πως μόλις 4 ήταν πάνω από το όριο και πως οι κεραίες στην Ελλάδα εκπέμπουν λιγότερο σε ακτινοβολία από ότι σε άλλες χώρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ. Σήμερα με τα καλύτερα κινητά και στις απολύτως καλύτερες συνθήκες λήψης αγγίζουμε γύρω στα 200 MB το δευτερόλεπτο. Για να ονομάζεται ένα δίκτυο 5G θα πρέπει να ξεκινά από τα 1000 MB το δευτερόλεπτο.

Σχόλια