ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ

Εδώ και μερικές ημέρες στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, οι <<μάχες>> μεταξύ Τούρκων και Κούρδων είναι σύνηθες φαινόμενο, κάτι που ανάγκασε την Αυστριακή αστυνομία να επέμβει δυναμικά εναντίον των Τούρκων εθνικιστών οι οποίοι δημιουργούν τα επεισόδια.
Όλα ξεκίνησαν όταν σε μια διαδήλωση του PKK, του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, επιτέθηκαν οι Γκρίζοι Λύκοι στην και κατάφεραν να τη διαλύσουν. Την επόμενη μέρα διάφορες οργανώσεις διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι ξαναεμφανίστηκαν και επιτέθηκαν στην πορεία, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να πυρπολήσουν το κτήριο που στεγάζονται οι Κούρδοι. 
Η Αυστρία έχει θέσει εκτός νόμου την τουρκική εθνικιστική οργάνωση των Γκρίζων Λύκων μαζί και τη χαρακτηριστική χειρονομία τους, την υψωμένη γροθιά με προτεταμένο δείκτη και το μικρό δάχτυλο. 
Με εντολή του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κούρτς (όπως αναφέρουν πηγές), οι δυνάμεις καταστολής, διέλυσαν τους Τούρκους εθνικιστές και προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις.
Στο μεταξύ η DailySabah αναφέρει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εκφράζει την ανησυχία του για τον τραυματισμό νέων Τουρκικής καταγωγής από αυστριακές δυνάμεις ασφαλείας και τίς ζημιές που προκλήθηκαν σε ορισμένες επιχειρήσεις που ανήκουν στην τουρκική κοινότητα κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών υπέρ του ΡΚΚ.

Σχόλια