Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΗΑΕ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναδεικνύονται σαν ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας, καθώς συγκρούονται μαζί της σε πολεμικά μέτωπα σε πολλές περιοχές, όπως Συρία, Λιβύη και τώρα στην Σομαλία, ενώ κατηγορούνται ότι βρίσκονται πίσω από το κουρδικό ΡΚΚ.
Μετά τα αποτυχημένο κίνημα στην Σομαλία του 2018 που είχε υποκινηθεί από τον πρίγκιπα των Η.Α.Ε., Εμίρη Muhammed bin Zayed, για την ανατροπή του τουρκόφιλου καθεστώτος της Σομαλίας, έχει αρχίσει ένας άγριος πόλεμος με διάφορες ένοπλες ομάδες που θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς και να διώξουν την στρατιωτική βάση των Τούρκων την περιοχή.
Παράλληλα τα Η.Α.Ε. επιχειρούν, όπως κατηγορούν οι Τούρκοι, να ματαιώσουν κάθε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Σομαλία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ομίλου φιλίας Η.Α.Ε. Ευρωπαϊκής Ένωσης, Antonio Lopez-Isturuz, το καθεστώς της Σομαλίας είναι στυγνή δικτατορία και δεν θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να το βηθάει οικονομικά.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ Η.Α.Ε.

Οι Τούρκοι γνωρίζουν πως τα Η.Α.Ε. ενισχύουν οικονομικά τις διάφορες ένοπλες ομάδες που τις χαρακτηρίζουν σαν τρομοκρατικές, ώστε να ανατρέψουν το καθεστώς, με κύρια την οργάνωση El-Şebab.

Η Άγκυρα κατηγορεί τα Η.Α.Ε. ότι στηρίζουν οικονομικά και το καθεστώς Άσαντ, τον στρατηγό Χαφτάρ στην Λιβύη και το κουρδικό ΡΚΚ, αναδεικνυόμενα σαν ο μεγαλύτερος εχθρός της Τουρκίας σε όλη την Μέση Ανατολή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σχόλια