ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΛΙΒΥΗ

Μετά τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες εναντίον γαλλικού πλοίου, το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας αντέδρασε κάνοντας λόγο για μη αποδεκτές ενέργειες από σύμμαχο χώρα. Ως γνωστόν το πλοίο συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.
Όπως μεταδίδεται από το Παρίσι, μία Γαλλική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων FREMM και μια φρεγάτα κλάσης La Fayette βρίσκονται ήδη στα ανοικτά της Λιβύης. Φέρουν αντιαεροπορικούς πυραύλους και επιφανείας - επιφανείας.  Γαλλικά αεροσκάφη ΑFNS Atlantique 2, ετοιμάζονται για να μεταβούν στην αεροπορική βάση Ανδρέα Παπανδρέου στην Πάφο.
Η κυβέρνηση της Γαλλίας, έχει βάλει στόχο όπως δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις της, να αποτρέψει τη μεταφορά πολεμικού υλικού και όχι μόνο, από την Τουρκία στη Λιβύη.
Να σημειωθεί ότι η κατάσταση οξύνθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των δύο χωρών και οι νταήδες της Αν. Μεσογείου ήρθε η ώρα να τα <<μαζεύουν>>.
Η ανακοίνωση της Άγκυρας πρίν από μερικές ώρες για ανεδαφικούς ισχυρισμούς, δεν βρήκε τις Γαλλικές αρχές να συγκινούνται.
Σε χθεσινή δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Agnes Von der Muhll, ανέφερε ότι τα κύρια εμπόδια στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, είναι οι παραβιάσεις του εμπάργκο που επέβαλε η Τουρκία. Αυτό όπως είπε, έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των δύο αντιμαχομένων πλευρών. Οι εχθρικές δε και απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι σε συμμάχους του τουρκικού ναυτικού στο ΝΑΤΟ, είχαν ως στόχο να αποτρέψουν τις προσπάθειες για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Σχόλια