ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - ΛΙΒΥΗΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Παρά τις ανακοινώσεις για πρωτοβουλία συνομιλιών για εκεχειρία, Αραβικά μέσα και διάφορα άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι το Κάιρο ενισχύει την στρατιωτική του παρουσία στα σύνορα με τη Λιβύη, ενώ ηλεκτρονικά μέσα έχουν αναρτήσει πολλά βίντεο με τις κινήσεις στην περιοχή.
ΤΟΜΑ M113A2 αποστέλλονται τίς τελευταίες ώρες, μαζί με άρματα μάχης M1A2 Abrams στα σύνορα με την Λιβύη.

Την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για συνομιλίες έχουν χαιρετίσει αρκετές χώρες και η Ελλάδα. Την ίδια όμως ώρα οι μάχες μεταξύ των αντιμαχομένων στην Λιβύη συνεχίζονται χωρίς σταματημό.

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις μισθοφόρων, παρ΄ ότι η Μόσχα ανέφερε ότι η Αιγυπτιακή ειρηνευτική πρωτοβουλία για τη Λιβύη πρέπει να είναι το κύριο φόρουμ που θα αποφασίσει το μέλλον της Λιβύης.
Ρώσοι αναλυτές διαμηνύουν, ότι εάν τα τουρκικά στρατεύματα επιτύχουν στον τομέα του μετώπου της Σύρτης, η Αιγυπτιακή στρατιωτική δύναμη που είναι συγκεντρωμένη κοντά στα σύνορα της Λιβύης, μπορεί να διασχίσει τα σύνορα και να έρθει σε σύγκρουση με τον τουρκικό στρατό.

Το Defense Arabic μεταδίδει ότι στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου στην περιοχή της πόλης Mersa Matruh κοντά στα σύνορα της Λιβύης, κινείται ένα αιγυπτιακό ελικοπτερόφόρο τύπου Mistral. με επιθετικά ελικόπτερα Mi-24, Apache και Ka-52K, που αποκτήθηκαν από την Ρωσία.

Από την τουρκική πλευρά έχουμε μια φρεγάτα κλάσεως G, εξοπλισμένη με πυραύλους μεσαίας εμβέλειας RIM-66E-5, οι οποίοι μπορούν να εξουδετερώσουν πολεμικά αεροσκάφη, όπως τα ρωσικής κατασκευής MIG-29 και MIG24 που διαθέτουν οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ.

Να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος αποφάσισε να αγοράσει 6 φρεγάτες από την Ιταλία, δύο μοίρες μαχητικών M-346, αεροσκάφη Eurofighter, 20 περιπολικά σκάφη Falaj II OPV και έναν στρατιωτικό δορυφόρο.

Σχόλια