ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, μετά από μάχη με τις δυνάμεις της υποστηριζόμενης από την Τουρκία Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγέζ Σάραζ, ανέκτησε την πόλη Al-Asaba στο Δυτικό Όρος. 
Οι ειδήσεις που έρχονται από τον ηλεκτρονικό τύπο, αναφέρουν ότι τώρα οι δυνάμεις του Χαφτάρ, ετοιμάζονται να επιτεθούν σε μία ακόμα πόλη.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, προσπαθεί να ξανακαταλάβει περιοχές που έχασε από τις δυνάμεις του GNA τις τελευταίες ημέρες, με συνεχείς επιθέσεις. 

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυραύλους από τις δυνάμεις του LNA στο Souq Al-Thelat και στην οδό Al-Gharbi στο κέντρο της Τρίπολης, σύμφωνα με τον σύμβουλο των μέσων ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας της Λιβύης, Ameen Al-Hashimi. Ο Αλ-Χασίμι πρόσθεσε την Κυριακή ότι τέσσερις από τους σκοτωμένους πολίτες βρισκόταν στον κυκλικό κόμβο Souq Al-Thelat και ο πέμπτος στην οδό Al-Gharbi, η οποία είναι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην Τρίπολη. .
υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, Fathi Bashagha, δήλωσε πρόσφατα, ότι υπάρχουν κάποια θεσμικά όργανα στο κράτος που εμποδίζουν τα έργα του υπουργείου. Είπε ότι το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών πρέπει να εκπαιδευτεί για πιο προηγμένες τεχνολογίες, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Μίλησε επίσης για την παράνομη μετανάστευση, λέγοντας ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν τους λαθρομετανάστες στη Λιβύη, αλλά αυτό θα ήταν απαράδεκτο καθώς θα ήταν καταπάτηση της κυριαρχίας της Λιβύης. <<Ελπίζουμε ότι η Λιβύη θα γίνει κυρίαρχο και σταθερό κράτος χωρίς ξένη παρέμβαση στην επίλυση των προβλημάτων της, αλλά ελπίζουμε ότι όλες οι λύσεις ανήκουν στη Λιβύη>>, πρόσθεσε.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
The Libya Observer

Σχόλια