ΑΝΕΚΥΨΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΕΚ. ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Κρατικά χρήματα δόθηκαν σε ιστοσελίδες που βρίσκονταν εδώ και χρόνια εκτός λειτουργίας ή δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να πάρουν χρήματα ενημέρωσης για τον κορονοϊό. Συγχρόνως μοιράστηκαν και σε ιστοσελίδες ελάχιστης επισκεψιμότητας, για τις καμπάνιες Μένουμε Σπίτι και Μένουμε Ασφαλείς.

Σύμφωνα με έρευνα του documento.gr, οι 3 πιο τρανταχτές περιπτώσεις site που έλαβαν χρήματα είναι: 

Το diavouleusi.gr. όπως προκύπτει μέσω των στοιχείων της ιστοσελίδας waybackmachine, η οποία αποθηκεύει σελίδες του Διαδικτύου, το τελευταίο online ίχνος του εν λόγω site εντοπίζεται στις 4 Δεκεμβρίου του 2019. Το site όταν λειτουργούσε, φαίνεται να είχε κεντρικό πρόσωπο τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μάστορα, ο οποίος παρουσίαζε για κάποιο διάστημα την εκπομπή <<Ελεύθερα>> στο κανάλι ART TV. Κάνοντας μια έρευνα στα στατιστικά του την περίοδο που φαινόταν να λειτουργεί κανονικά, προκύπτει ότι είχε σχεδόν ανύπαρκτη επισκεψιμότητα. Στην similiarweb, την πιο έγκυρη πλατφόρμα για την καταγραφή της επισκεψιμότητας ιστοσελίδων του Διαδικτύου, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο αναγνωσιμότητας για το diavouleusi.gr.
Το protieidisinews.blogspot.com του Μένιου Φουρθιώτη. Το blog εμφανίζεται να έχει φτιαχτεί μόνο και μόνο για τον λόγο αυτόν. Και αυτό διότι έχει όλες κι όλες δύο αναρτήσεις. Η πρώτη στις 11 Μαΐου του 2020, που είναι το banner της διαφήμισης του Μένουμε Ασφαλείς, και μετά από δεκαπέντε ημέρες μια είδηση για τη λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας.
Το domain protieidisi.com. Αν κανείς επισκεφτεί το εν λόγω domain, οδηγείται αυτόματα στο protieidisinews.blogspot.com. Δηλαδή το domain που είναι δηλωμένο στην επίσημη λίστα που έδωσε στο πλαίσιο της υποτιθέμενης διαφάνειας της κυβέρνησης δεν υπάρχει.
Το site menta.gr: Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος κάνοντας μια απλή αναζήτηση στην Google, είναι προς πώληση αντί του ποσού των 4.900 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το αρμόδιο υπουργείο, έδωσε στη δημοσιότητα μόνο τα ονόματα των ιστοσελίδων και όχι το πόσο που πήρε η κάθε μία.
Ερωτήματα υπάρχουν και για το <<media shop>> το οποίο πήρε προμήθεια 600.000 ευρώ. 

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ
documento.gr
pronews.gr

Σχόλια