ΡΩΣΙΚΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΥΡΙΑΣ

Εναντίον φιλότουρκων και τζιχαντιστών, πριν από λίγο, επιτέθηκε με ισχυρούς βομβαρδισμούς  η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Όπως μεταδίδουν αραβικές πηγές, η αεροπορική επίθεση υλοποιήθηκε ακριβώς κατά μήκος των Συρο-τουρκικών συνόρων.  

Οι φιλότουρκοι, σχεδίαζαν επίθεση εναντίον των συριακών και ρωσικών στρατευμάτων. Κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών, είχαμε και την καταστροφή ενός τουρκικού drone Anka-S, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Καταρρίφθηκε με τη βοήθεια του συστήματος αεροπορικής άμυνας Buk-M2E, το οποίο είναι ικανό να χτυπήσει αερομεταφερόμενους στόχους από μεγάλες αποστάσεις.

Λίγες μέρες νωρίτερα, πηγές του συριακού στρατού ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν μια νέα επιθετική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας στην οποία θα συμμετάσχουν ο συριακός, ρωσικός και ο ιρανικός στρατός κατά των φιλοτουρκικών δυνάμεων.

Ο συριακός στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του από τη δύναμη (NDF) και την Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ (Liwaa Al-Quds) ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση στις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους μεταξύ των πόλεων της Αλ-Sukhnah και Al-Shoulah.
Ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί τους αναγκάστηκαν να αυξήσουν την παρουσία τους στα ανατολικά της Homs και στο δυτικό Deir Ezzor, μετά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε αρκετές περιοχές εντός αυτών των κυβερνήσεων.
Το ISIS επανεμφανίστηκε σε αρκετές περιοχές εντός του Ιράκ και της Συρίας, καθώς συνεχίζουν να επωφελούνται από την κρίση COVID-19 που πλήττει μεγάλο μέρος του κόσμου.
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας ανέπτυξε ενισχύσεις στην επαρχία της Αλ Ράκα αυτή την εβδομάδα για να αντιμετωπίσει τις φιλοτουρκικές ισλαμικές ομάδες που έχουν ξεκινήσει άνανδρες επιθέσεις εναντίον των συριακών στρατευμάτων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ 
  

SANA

Σχόλια