ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ομοσπονδία των καθηγητών  καλεί τους εκπαιδευτικούς αύριο 6 Μαΐου, σε τρίωρη στάση εργασίας και προτρέπει και τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών να πράξουν το ίδιο, μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Η ΟΛΜΕ καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων αδειών για τις 7 και 8 Μαΐου.
Την ίδια ώρα οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και επιστρέφουν στις 11 Μαΐου στις σχολικές αίθουσες σε μαθήματα εκ περιτροπής. 
Από την ερχόμενη εβδομάδα  ξεκινούν τα μαθήματα και για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και των Γυμνασίων.
Οι καθηγητές αντιδρούν όπως λένε γιατί στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα, δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών.

Σχόλια