ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΣΩΣ ΠΑΡΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

10 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται στα 2.642, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό.
Το τελευταίο 24ωρο δεν έχασε τη ζωή του κανένας άνθρωπος στη χώρα μας, με τους νεκρούς να παραμένουν στους 146. 
35 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, οι 8 γυναίκες. Το 97% των βαρέως πασχόντων είναι είτε ηλικιωμένοι, είτε έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ 81 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 83.750 διαγνωστικά τεστ.

Ο κ.Τσιόδρας ζήτησε να μην πιστεύουμε τα fake news και τις κάθε λογής αναρτήσεις στα social media.  Αναφέρθηκε στη νέα μελέτη εμβολίου η οποία άρχισε χθες στις ΗΠΑ που βασίζεται στην τεχνική Messenger RNA. Με αυτή την πρωτοπόρα τεχνική εμβολιασμού όπως είπε, κατά κάποιο τρόπο δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου για το πώς να κατασκευάσει πρωτεΐνες που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ο ιός. Έτσι το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, κάποιον ψευτοιό. Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον πραγματικό ιό.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε στη δική του ενημέρωση: Από χθες έχει ξεκινήσει για όλους μας μια νέα καθημερινότητα, που μπορεί να είναι διαφορετική, παραμένει όμως πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα ρευστή, ιδιαίτερα κρίσιμη για το πώς θα προχωρήσουμε.
Υπογράμμισε τη σημασία ατομικής προστασίας και των κανόνων υγιεινής, γιατί από αυτά εξαρτάται η επιτυχία της δεύτερης φάσης, όπως είπε.
Για τη χθεσινή πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης, επισήμανε ότι η εικόνα καφέ-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας. Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα καφέ -μπαρ δεν επιτρέπεται, όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς την κατεύθυνση διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και εφαρμογής των νόμων και γι’ αυτή την περίπτωση. Για τους παραβάτες υπάρχουν πρόστιμα και αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα, θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Σχόλια