ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.

Ο υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, που αντικαθιστά σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα, ευχαρίστησε το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 2.626. 
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 144. 
37 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα σε ΜΕΘ, ενώ 78 άνθρωποι έχουν εξέλθει.
Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 79.332 κλινικά δείγματα.
Αναφερόμενος ο ίδιος στις μάσκες είπε πως αν και στην αρχή δεν ήταν απαραίτητη η χρήση, τώρα αυτό είναι απαραίτητο. Όταν λέμε μάσκα εννοούμε ένα κομμάτι υφάσματος που θα καλύπτει το στόμα και τη μύτη. Δεν πρέπει να επιλέγονται αυτές με τις βαλβίδες εκπνοής καθώς χρησιμοποιούνται μόνο από τους υγειονομικούς. Δεν πρέπει να πιάνουμε ποτέ τη μάσκα στην εξωτερική της επιφάνεια. Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συστήνει να χρησιμοποιείται η μάσκα όπου δεν μπορεί να υπάρξει το μέτρο της απόστασης. Οι μάσκες μετά τη χρησιμοποίησή τους πρέπει να πλένονται με καυτό νερό και έπειτα να σιδερώνονται.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: Το στοίχημα των επόμενων ωρών, των επόμενων ημερών και εβδομάδων είναι πιο δύσκολο, πιο σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, να μείνουμε ασφαλείς, να μην δώσουμε χώρο και τρόπο στον ιό να μεταδοθεί. Από αύριο, στις 6 το πρωί, καλούμαστε να υψώσουμε νέο τείχος περιορισμού της εξάπλωσης του ιού και να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τη μάχη που θα κρίνει την τελική έκβαση του πολέμου απέναντι στη νόσο. Εγχείρημα δύσκολο, σύνθετο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό, γιατί το αποτέλεσμά του θα κρίνει τα πάντα, για τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πατρίδα μας. Οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν στεκόμαστε ενωμένοι, είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Μπορέσαμε και σπάσαμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Αποδείξαμε ότι όλοι μπορούν να μάθουν από εμάς.
Δεν φεύγουμε από το μέρος όπου ζούμε, δεν συνωστιζόμαστε. 
Μασάζ, ατομικές προπονήσεις όπως γιόγκα, δεν επιτρέπονται. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα.
Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία. Για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής.

Σχόλια