ΟΙ ΣΛΟΒΕΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα οι επισκέπτες από χώρες της ΕΕ.
Χθές βράδυ, η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακήρυξε τέλος στην πανδημία του κορονοϊού στην επικράτειά της, καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφονται  λιγότερα από επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Έτσι όσοι θα φθάνουν στο εξής στην χώρα από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα για επτά ημέρες, όπως όριζε το μέτρο που είχε επιβληθεί.
Η Λουμπλιάνα, που κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας στις 12 Μαρτίου, ανέφερε αριθμό 103 νεκρών εξαιτίας της COVID-19, επί συνόλου 1.464 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. 
Σήμερα η Σλοβενία παρουσιάζει την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ευρώπη, είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάνεζ Γιάνσα. Ορισμένα μέτρα, όπως η χορήγηση οικονομικής στήριξης στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από την κρίση που προκάλεσε, θα τερματιστούν στα τέλη του Μαΐου.
Οι αλλοδαποί που παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα. Το μέτρο της καραντίνας για τουλάχιστον 14 ημέρες αφορά πλέον μόνο αλλοδαπούς από κράτη εκτός ΕΕ, εξαιρουμένων των διπλωματών και όσων εργάζονται σε μεταφορές φορτίων.

Σχόλια