ΤΟΥΡΚΙΑ. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ

Το ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν βρίσκεται εν εξελίξει. Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου δεν είναι τυχαίες. Τι είπε χθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Akit ΤV. <<Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να φύγει στην Ευρώπη, δεν τον εμποδίζουμε. Συνεχίζεται η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων  στο προσφυγικό. Η μη αντίδραση της Δύσης στην απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση>>.
Υπάρχει μία λέξη που χαρακτηρίζει την πολιτική της Τουρκίας από την ύπαρξή της. ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ. Μπαμπέσης = Ο ύπουλος, ο δόλιος, ο αναξιόπιστος. Η Ελλάδα δέχεται συνεχείς πιέσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, αλλά η καγκελαρία εν μέρει συναινεί και η ΕΕ γενικότερα, αρέσκεται σε δηλώσεις αξιωματούχων και αποφάσεις χωρίς θετικό αντίκρισμα. Η ΕΕ που δεν κάνει όσο σαφές μπορεί να γίνει προς την Διεθνή Κοινότητα ότι το Καστελόριζο είναι Ελληνικό και είναι το δικό της σύνορο με τη χώρα που περιθάλπει και εξοπλίζει ακραίους ισλαμιστές, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου σε Μεσόγειο, Λιβύη και Συρία. Δεν πέρασε πολύ καιρός από τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις τουρκικές πρωτοβουλίες στο Συριακό, αν θέλει να βάλει τέλος στη μεταναστευτική κρίση.
Το σημερινό καθεστώς της γείτονος, επιδίδεται σε συνεχή διαστρέβλωση των γεγονότων. Παραποιεί την πραγματική κατάσταση και δεδομένα λόγω κορονοϊού, με σκοπό να καλύψει το στρατιωτικό πατατράκ στην Συρία, αλλά και τις συνεχείς ήττες από τον Χαφτάρ στη Λιβύη. Συγχρόνως, προκαλεί την Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη το δράμα χιλιάδων ανθρώπων που από την Ασία και την Αφρική προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη .
Ο Ερντογάν δεν μπορεί να επιβάλει τις επιλογές του και η κοινωνία στη χώρα του βράζει. Ο ίδιος βρίσκεται εξαφανισμένος και γίνεται πολύς λόγος για επερχόμενο πραξικόπημα. Είναι και τα σκάνδαλα του γαμπρού του και υπουργού Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο τουρκικών και διεθνών ΜΜΕ.
Εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι πρώτοι οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να του προσφέρουν χείρα βοηθείας, οι οποίοι από το 2015 με την σύμπραξη της τότε Ελληνικής κυβέρνησης κατόρθωσαν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε αποθήκη μεταναστευτικών ροών, κάτι που συνεχίζεται και στις μέρες μας.
Η τουρκική ηγεσία παραβιάζει κάθε ανθρωπιστική Αρχή, για την προστασία των πραγματικών προσφύγων. Παρ΄ όλα αυτά, ο ίδιος ο Τσαβούσογλου ανάφερε σε δηλώσεις του, ότι δεν έχει υποχρέωση να σταματήσει όσους φεύγουν από τη χώρα του, αλλά η μόνη δέσμευση που υπάρχει αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα.
Ας ρωτήσουμε λοιπόν την επεμβαίνουσα παντού κυρία Μέρκελ, γιατί η Ελλάδα να έχει την υποχρέωση να εμποδίσει την έξοδο των εισβολέων από το έδαφός της; Η ΕΕ δεν έχει υποχρεώσεις απέναντι σε χώρα μέλος;
ΜΑΚΡΥΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Σχόλια