ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Ο ΧΑΦΤΑΡ. ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ


ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ FSA

Σήμερα, οι πολιτοφυλακές της GNA εκκένωσαν τα κεντρικά τους γραφεία στο Abuslim, καθώς αυτά έχουν πάρει φωτιά μετά από επίθεση από τον LNA. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Λιβύη, αναφέρουν ότι σκοτώθηκε και ο διοικητής του FSA στην Τρίπολη. Στην ταυτότητά του που κυκλοφόρησε στα ηλεκτρονικά μέσα διακρίνεται η τουρκική σημαία. 

<<Αν οι αποστολές και τα συμφέροντά μας στη Λιβύη τεθούν στο στόχαστρο, θα θεωρήσουμε τις δυνάμεις του Χαφτάρ νόμιμους στόχους. Είναι απαράδεκτο για τα Ηνωμένα Έθνη να παραμείνουν και άλλο σιωπηλά απέναντι σε αυτή τη σφαγή. Οι χώρες που παρέχουν στρατιωτική, οικονομική και πολιτική βοήθεια στον Χαφτάρ είναι υπεύθυνες για τον πόνο που υφίσταται ο λαός της Λιβύης και το χάος και την αστάθεια στην οποία σύρεται η χώρα>>, ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Η απάντηση πρός την Τουρκία δόθηκε από τον εκπρόσωπο του LNA  Αλ Μισμάρι, ο οποίος δήλωσε. <<Θα εξοντώσουμε τους Τούρκους, θα διαλύσουμε το σχέδιο του Ερντογάν στην Λιβύη>>.
Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες ρουκέτες έπεσαν στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης 

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  Reuters.  lifo.gr.  libyaalhadathtv.

Σχόλια