H MAXH ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

31 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται πλέον στα 2145, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό. Από τα κρούσματα το 56% είναι άνδρες.
99 είναι συνολικά οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, αφού προστέθηκε δυστυχώς άλλος ένας.
73 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 17 γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη.

16 έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Συνολικά έχουν ληφθεί 43.417 κλινικά δείγματα.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως μετά από λοίμωξη οι περισσότεροι θα έχουν κάποιο βαθμό ανοσίας που θα κρατήσει ένα έτος με πιθανή μείωση μετά. Υπάρχει όμως πιθανότητα επαναλοίμωξης. Ασθενείς που βρέθηκαν ξανά θετικοί, θα διερευνηθούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η μάχη με τον ιό κρίνεται στις λεπτομέρειες, διεμήνυσε.
Τις τελευταίες 48 ώρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν οίκους ευγηρίας, με τον κύριο Τσιόδρα να λέει πως: Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευθούν. Δεν πρέπει να εκτεθούν καθόλου στον ιό.
Η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας θα συνεχιστεί έως και τη Μεγάλη Πέμπτη και θα επανέλθει τη Δευτέρα του Πάσχα. 
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην δική του σημερινή ενημέρωση ανέφερε πως οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για το κοινό σε όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, ενώ δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Ο ίδιος είπε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από τους άλλους. Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου.
Αύριο ολοκληρώνεται η καραντίνα στα χωριά Εχίνος στην Ξάνθη και Φούστανη στην Πέλλα. 

Σχόλια