BOΥΛΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΛΙΒΥΗΣ. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΧΑΛΙΦΑ ΧΑΦΤΑΡ

Ο αρχηγός του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε ότι μετά από εκκλήσεις πολιτών, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ακυρώνουν τη Λιβυκή πολιτική συμφωνία που υπεγράφη στη Μαροκινή πόλη Skhirat το 2015, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία ως ύποπτη που κατέστρεψε τη χώρα και οδήγησε σε αδιαφάνεια.
Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στον Γενικό Διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, αρχιστράτηγο Χαλίφα Χαφτάρ, για τη διαχείριση των υποθέσεων της χώρας.

Ο Χαφτάρ, σε ομιλία του χθές βράδυ, ανέφερε ότι η Γενική Διοίκηση έλαβε αυτήν την ιστορική απόφαση, σε αυτές τις εξαιρετικές περιστάσεις, ακυρώνοντας την πολιτική συμφωνία και καθιστώντας την μέρος του παρελθόντος σύμφωνα με τη βούληση του Λιβυκού λαού ως το μόνο πηγή ισχύος. Δήλωσε επίσης ότι «η απάντηση της Γενικής Διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων υλοποιεί τη βούληση του λαού με μεγάλο βάρος εμπιστοσύνης, υποχρεώσεων, ευθυνών ενώπιον του Θεού, της συνείδησης και της ιστορίας».
Υποκείμεθα συνέχισε, στη βούληση του λαού και θα εργαστούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας για να ανακουφίσουμε τα δεινά του. Η εξυπηρέτηση των πολιτών, η προστασία των δικαιωμάτων τους, η πραγματοποίηση των φιλοδοξιών τους και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων προς όφελός τους είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές μας.
Δεσμεύθηκε επίσης να εργαστεί για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μόνιμων θεσμών πολιτικού κράτους σύμφωνα με τη βούληση και τις φιλοδοξίες του λαού, ενώ θα συνεχίσει τη διαδικασία απελευθέρωσης μέχρι το τέλος του.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ en.alwasat.ly

Σχόλια