ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, σε δηλώσεις του στο OPEN, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του φετινού ταξιδιού του Αγίου Φωτός από το Ισραήλ στην Ελλάδα έχει τροποποιηθεί λόγω κορονοϊού. 
Δεν μας επιτρέπεται να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών συνέχισε. Θα καταφέρουμε να το φέρουμε πάντως, γιατί έγιναν όλες οι συνεννοήσεις με την κυβέρνηση του Ισραήλ. 
Το Μεγάλο Σάββατο ένα αεροσκάφος της Aegean θα φύγει από την Ελλάδα για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με τις αρχές, εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών θα παραλάβουν το Άγιο Φως στην πύλη Jaffa της Παλιάς Πόλης, από εκπρόσωπο του Πατριαρχείου που θα συνοδεύεται από αστυνομικούς, θα το μεταφέρουν στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Tel Aviv και θα παραδοθεί σε κρατικές και εκκλησιαστικές αντιπροσωπείες που θα το περιμένουν χωρίς να εγκαταλείψουν τα αεροπλάνα τους. Εκεί χωρίς να βγει κανένας από το αεροσκάφος αλλά μ' ένα αυτοκίνητο του προξενικού γραφείου, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο στο Τελ Αβίβ. Και από το αεροσκάφος εκεί, στο Ελευθέριος Βενιζέλος, αφού όπως καταλαβαίνετε είναι μια διαδικασία πρωτοφανής. Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά αλλού. Ούτε στη Θεσσαλονίκη. Φοβηθήκαμε πολύ το συνωστισμό και του κόσμου και των αξιωματούχων. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πληγεί η δημόσια υγεία. Δεν θα διανεμηθεί. Θα πάει στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Σημασία έχει να είμαστε καλά. Εφέτος δεν θα μεταγγιστεί το Άγιο Φως στις λαμπάδες, αλλά μόνο στις καρδιές μας. Εφόσον υπάρχει πίστη, υπάρχει και Άγιο Φως.

Σχόλια