ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΜΗΝΑΣ Ο ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό ανέφερε: 
20 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται πλέον στα 1.755 
Είναι ο μικρότερος αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώνονται τις τελευταίες ημέρες. Το 55% των κρουσμάτων είναι άνδρες.
6 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θυμάτων  να φτάνει πλέον τα 79με το 86% να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή να πρόκειται για ηλικιωμένους.
90 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.
269 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλευόταν.
Έχουν διενεργηθεί πάνω από 26.000 έλεγχοι.
Ο ιός διασπείρεται τόσο γρήγορα που αρκετές χώρες έχουν διακόψει την ιχνηλάτηση του ιού. Εμείς συνεχίζουμε όπως έγινε και χθες στην Μαλακάσα, όπου εντοπίστηκε ένα κρούσμα κορονοϊού. 

Ο Απρίλιος  θα είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο κρίσιμος μήνας
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είπε πως οι  πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα επιτυγχάνεται. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. 
Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

Σχόλια