ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

55 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον στα 2463.
Οι νεκροί ανήλθαν στους 125 καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν τέσσερις ακόμη ασθενείς. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι 74 έτη και το 90.4% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω των 70 ετών. Εκ των θανόντων οι 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
57 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, 52 είναι οι διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη. Οι 15 εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.
Έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα.
Ο κ. Τσιόρδας αναφέρθηκε στη χρήση υφασμάτινων μασκών σε κλειστούς χώρους όπως μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ μάρκετ. Χρειάζεται όπως είπε μεγάλη προσοχή στη χρήση της μάσκας. Δεν αντικαθιστά το να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως πρόσωπο, μύτη και στόμα, το κάθε άτομο να πλένει χέρια πριν και αφού αφαιρέσει τη μάσκα, να μην αγγίζει το μπροστά της μέρος, αν είναι μιας χρήσης να την απορρίπτει, ενώ αν ξαναχρησιμοποιηθεί να πλένεται συχνά στους 60 βαθμούς με σύνηθες απορρυπαντικό.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως υπάρχει παράταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμα μία εβδομάδα, μάχρι τις 4 Μαΐου, ενώ θα υπάρξει σταδιακή επιστροφή στην καθημερινή κανονικότητα.
Θα συνεχίσουμε να έχουμε νέα κρούσματα, θα χάνουμε συνανθρώπους μας. Η νόσος δεν εξαλείφθηκε, έχουμε δρόμο μπροστά μας είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Στους επόμενους δύο μήνες, Μάιο και Ιούνιο θα υπάρξουν σταδιακές φάσεις άρσης των μέτρων. Θα αξιολογούμε κάθε βδομάδα την κατάσταση και όταν χρειαστεί θα βάζουμε φρένο. Ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε ο ίδιος.

Σχόλια