ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΕ

ΜΑΤΕΟ ΣΑΛΒΙΝΙ. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ

Το είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Η Ευρώπη διαλύεται λόγω του κορονοϊού και της στάσης Γερμανίας και Ολλανδίας. Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο οικονομία. Ευρώπη σημαίνει και αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Πρέπει να πάμε στη μάχη όλοι μαζί, αλλιώς θα πρέπει να ξεγράψουμε την Ευρώπη και ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει ο ίδιος σωστό. 

Ο άνθρωπος που όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτός που θα παίξει εξέχοντα ρόλο στην Ιταλική πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές, που αντιδρά για την κατάσταση στην ΕΕ και πολέμιος του Ευρώ, ήτανε οξύτατος για ακόμα μία φορά στην κριτική του. Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του κόμματος Noi con Salvini, τους τόπε ξεκάθαρα. Δεν θέλω τα χρήματα της Μέρκελ, δεν θέλω δάνεια από τη Γερμανία,  δεν εμπιστεύομαι τα δάνεια που προέρχονται από την ΕΕ. Δεν θέλω να ζητήσω χρήματα με δάνειο που θα αποβιβαστεί στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος δηλώνει: Mai come in questo periodo di grande difficoltà per l'Italia, 
i porti dovrebbero rimanere CHIUSI, ma per davvero. Δηλαδή σε αυτήν την περίοδο των μεγάλων δυσκολιών για την Ιταλία, τα λιμάνια θα πρέπει να παραμείνουν πραγματικά κλειστά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ματέο Σαλβίνι, αναφερόμενος στην αλλαγή φορολογίας, μίλησε για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι με πρωτεργάτη τη Γερμανία η ΕΕ κατέστρεψε με τις πολιτικές της την Ελλάδα και τώρα θέλει να καταστρέψει και την Ιταλία.

Σχόλια