ΠΟΥΤΙΝ. ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ


Έχετε το δικαίωμα να προσκυνάτε κάθε μέρα είπε ο Πούτιν στους συμπολίτες του.

Εδώ και καιρό, ο Ρώσος πρόεδρος  έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να προστατέψει τους Ρώσους από την πανδημία του κορονοϊού, χωρίς όμως να τους στερήσει από τον εκκλησιασμό. Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους ναούς, τις λειτουργίες της τελούν δύο ιερείς.  

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μέσα στην εκκλησία, χωρίς την παρουσία πιστών. Ο κόσμος όμως μπορεί να πάει στην εκκλησία για την Θεία λειτουργία, αφού οι ναοί ανοίγουν 2-3 ώρες την ημέρα, προκειμένου κάθε πιστός να μπορεί να προσεύχεται ατομικά, κρατώντας απόσταση τριών μέτρων από τον συμπροσευχόμενο του.

Και το γεγονός αυτό συμβαίνει, παρ΄ ότι ο Πούτιν έδωσε κίνητρο στον κόσμο να μείνει στο σπίτι του, ανακοινώνοντας  πως το κράτος θα πληρώσει τους μισθούς όλων, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να βγουν ούτε για τις δουλειές τους.

Μεταξύ των άλλων ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε: Έχουμε μια πολύ μεγάλη  χώρα με διαφορετική πληθυσμιακή πυκνότητα. Υπάρχουν περιοχές της ομοσπονδίας όπου ο κορονοϊός έχει αποτελέσει σοβαρή απειλή για τους ανθρώπους, για παράδειγμα στη Μόσχα, όπου εξακολουθεί να μην είναι δυνατό να αλλάξει η κατάσταση, παρά τα μέτρα που έλαβαν οι ομοσπονδιακές και οι δημοτικές αρχές. Ενώ εφαρμόζουμε μέτρα για καταπολέμηση της επιδημίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των πολιτών.

Σχόλια