ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΘΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό ανέφερε:
83 οι θάνατοι στη χώρα μας από τον φονικό ιό, αφού δύο ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν. Οι 23 είναι γυναίκες, οι υπόλοιποι άνδρες. Μέση ηλικία τους τα 74 έτη, το 87% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν προχωρημένης ηλικίας.
84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ με τη μέση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη. Το 77% εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.
Επιβεβαιώθηκαν 52 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να φθάνει στα 1.884 άτομα. Το 57% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες. 509 ασθενείς σχετίζονται με ταξίδι στον εξωτερικό, ενώ 708 έχουν σχέση με άλλον ασθενή.
14 ασθενείς βγήκαν από τις ΜΕΘ.
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ληφθεί 32.528 κλινικά δείγματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα μέτρα ενόψει του Πάσχα. 
Η ΕΛΑΣ από τις 18:00 έχει στήσει σημεία ελέγχου σε εθνικές οδούς και παραδρόμους και θα διεξάγει εντατικούς ελέγχους όλο το 24ωρο. Ζήτησε να προστατεύσουμε όπως είπε τα χωριά μας και τα νησιά μας, διότι η οποιαδήποτε μετακίνηση δημιουργεί προϋποθέσεις μεταφοράς του ιού. Δεν θα το επιτρέψουμε, ανέφερε. Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο των μόνιμων κατοίκων στον τόπο διαμονής τους, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν δυνατότητα επιστροφής.
Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.
Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ  της χώρας θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.
Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον.
Το Λιμενικό Σώμα θα διεξάγει ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.
Από τα μέτρα εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Αλλά και αυτές οι κατηγορίες, θα πρέπει να μετακινούνται μόνο για λόγους εργασίας, έχοντας μαζί τους κάποιο αποδεικτικό που να δείχνει ότι μεταβαίνουν στην εργασία τους. 

Σχόλια