ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ. ΕΛΛΑΔΑ. ΣΗΜΕΡΑ. ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ

72 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται πλέον στα  2081 ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό. Τα 535 κρούσματα συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό. 
3 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θυμάτων  να φτάνει πλέον τα 93. Οι 26 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη.
75 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών
Συνολικά, 37.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.
Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η ζωή κερδίζει και συνεχίζεται. Άσκηση στο σπίτι, δωρεάν παραστάσεις είναι παρηγοριά αυτή την περίοδο συνέχισε. Το μήνυμα μένουμε στο σπίτι δεν αλλάζει. Ένας καλός χρόνος για περπάτημα είναι τα 30 λεπτά σε ανοικτό χώρο. Κρατάμε τις αποστάσεις στο περπάτημα όπως κάνουμε και στο σούπερ μάρκετ. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες.
Για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας ανέφερε, θα προτιμούσα να περπατήσω έξω για να καταπραΰνω τον θυμό μου και ας πάρω πρόστιμο, πάρα να κάνω κακό στον άνθρωπο μου.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην δική του σημερινή ενημέρωση αναφέρθηκε στον καταυλισμό της Λάρισας λέγοντας πως συνολικά 25 άνθρωποι είναι θετικοί στον κορονοϊό. Οι 16 από τους 25 μεταφέρθηκαν σε ειδικούς χώρους που φυλάσσονται.
Οι έλεγχοι στα αεροδρόμια και σε όλες τις εισόδους της χώρας συνεχίζονται και το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκε μόλις ένα θετικό κρούσμα. Περίπου 5.500 πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα και ο αριθμός σταδιακά μειώνεται.
Μέχρι τις 27 Απριλίου είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να εστιάσουμε στην προσπάθεια που κάνουμε τόνισε. Πρέπει να περάσουμε από τη φάση της επιμονής στη φάση της υπομονής να δείξουμε συνέπεια στον σκοπό μας.
Αναφερόμενος στις λαϊκές αγορές, διεμήνυσε πως θα υπάρξει αύξηση του αριθμού τους, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. 

Σχόλια