ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ

Είναι σωστά τα μέτρα για χαλάρωση μετακινήσεων και ανοίγματος καταστημάτων εν μέσω κορονοϊού; Ο χρόνος θα δείξει.
ΑΥΣΤΡΙΑ. Οι λαϊκές αγορές επιτρέπεται να ξαναλειτουργήσουν, ενώ θα μειωθούν τα πρόστιμα για κάποιες δραστηριότητες. Στις 14 Απριλίου καταστήματα με  έκταση έως και 400 τετραγωνικών μέτρων, ειδών μαστορέματος και κηπουρικής. Εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και μεγαλύτερα καταστήματα θα ξανανοίξουν1η Μαΐου, εκτός εάν  οι μολύνσεις του ιού αυξηθούν. Εστιατόρια και ξενοδοχεία ίσως σε λειτουργία σταδιακά από τα μέσα Μαΐου.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Χαλαρώνουν περιορισμοί που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα, με τις λαϊκές αγορές να επιτρέπεται να ξαναλειτουργήσουν, με μείωση των προστίμων για ορισμένες καθημερινές δραστηριότητες.
ΔΑΝΙΑ. Επαναλειτουργία για κέντρα φροντίδας και σχολεία για μαθητές από την πρώτη έως την πέμπτη τάξη στις 15 Απριλίου. Όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί, θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 10 Μαΐου.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ. Το Δουβλίνο ενδεχομένως να χαλαρώσει τα μέτρα κατ’οίκον περιορισμού. Θα επιτρέψει σε κάποια καταστήματα να ξανανοίξουν τις ερχόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο ενός σταδιακού μετριασμού του lockdown.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ. Ο πρωθυπουργός Σαούλιους Σκβερνέλις δήλωσε πως μετά το Πάσχα μπορεί να ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με προτεραιότητα τις μικρές επιχειρήσεις.
ΝΟΡΒΗΓΙΑ. Επαναλειτουργία παιδικών σταθμών στις 20 Απριλίου και σχολείων για μαθητές από την πρώτη έως την τέταρτη τάξη στις 27 του ίδιου μήνα. Μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξουν κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής. Θα επιτραπεί επίσης η επίσκεψη σε ορεινά εξοχικά σπίτια.
ΤΣΕΧΙΑ. Ανοίγουν καταστήματα που πωλούν είδη ψυχαγωγικής διασκέδασης ή κατασκευαστικά υλικά και μαγαζιά ποδηλάτων ενώ χαλάρωσαν περιοριστικοί κανόνες για υπαίθριους χώρους αναψυχής και δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή η ποδηλασία. Μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα εξετάζετε να ξανανοίξουν περισσότερα καταστήματα.

Σχόλια