ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ. ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ; ΣΠΙΤΙ.

16 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται στην Ελλάδα στα 2506, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό.
Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται στους 130. Εκ των θανόντων οι 34 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 47 άνθρωποι, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη. Το 88% έχει υποκείμενο νόσημα. 63 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ας μην ετοιμάζονται κάποιοι για εκδρομή την Πρωτομαγιά διεμήνυσε. Η Ελλάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και προσήλωση και δεν πρέπει να παρεκκλίνει από το στόχο της. Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 4 Μαϊου. Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο δεν θα είναι η καθημερινότητα μας όπως την ξέρουμε. Θα υπάρξει ενημέρωση στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας για το σχέδιο της εξόδου από τα τα μέτρα. Η επιστροφή θα είναι όχι στη συνήθη πραγματικότητα, αλλά σε νέα πραγματικότητα. Κάποια μέτρα θα συνεχίσουμε να τηρούμε για πολύ καιρό. Θα αξιολογούμε τις εξελίξεις και θα αντιδρούμε. Κάποιες περιοχές μπορεί να ξαναμπούν σε καραντίνα.
Η μετακίνηση από Δευτέρα προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2 στο 13033.

Σχόλια