ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, 60 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας. 
Στους 68 έχουν φτάσει οι νεκροί με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη. 19 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 1673. Από αυτά τα 343 είναι σχετιζόμενα με το εξωτερικό.
Διασωληνωμένοι αυτή την ώρα 92 ασθενείς, με μέση ηλικία τα 66 έτη. Το 70% είναι με υποκείμενο νόσημα ή ηλικίας 70 ετών και άνω.
10 έχουν βγεί από τη ΜΕΘ.
Όπως ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσιόδρας, η διασπορά του ιού είναι τόσο μεγάλη που κανένα σύστημα υγείας στον  κόσμο δεν θα μπορούσε να την αντέξει. Σημείωσε ότι πρέπει να γίνεται καλός εξαερισμός των χώρων κατοικίας, ώστε να μην υπάρχει συνεχής ανακύκλωση του ίδιου αέρα, ιδιαίτερα με τη χρήση κλιματιστικών.
Κάποιες πολύ πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως κάποιοι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μπορεί να συμβάλουν άθελά τους στη διάδοση. Χτες το CDC έδωσε νέα οδηγία, για χρήση ακόμα και υφασμάτινων μασκών προσώπου. Κάποιες από τις αυτοσχέδιες μπορεί να προστατεύουν τους υγιείς ανθρώπους, αλλά η λάθος χρήση τους μπορεί να έχει συνέπειες. Πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις, είναι αναγκαίο. Θα δούμε αν θα αλλάξει κάτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο το επόμενο διάστημα για αυτό το θέμα.
Έχω πληροφορηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν χρήση φαρμάκων χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή διεμήνυσεο ίδιος.
Πρέπει να υπάρχει προσοχή στα διαλύματα χλωρίνης. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι η υπερβολική καθαριότητα κάνει πιο ανθεκτικό τον ιό, αντιθέτως τον σκοτώνει.
Αυτή τη στιγμή έχουμε επάρκεια διαγνωστικών τεστ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε: Παρατείνεται μέχρι τις 06:00 το πρωί της 27ης Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας και τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό. Τις τελευταίες εβδομάδες καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε βήμα παρέκλισης. Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη, ώστε να μην γκρεμίσουμε όσα με κόπο έχουμε χτίσει.

Σχόλια