ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
56 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολο τους να ανέρχεται πλέον στα 2011 όπως ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό. Από τα κρούσματα το 57% είναι άνδρες ενώ τα 525 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.
4 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θυμάτων  να φτάνει πλέον τα 90, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη. Το 89% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών. Οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
77 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ με μέσο όρο τα 67 έτη. Οι 14 είναι γυναίκες. Το 75% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.
Για όσους έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι το 30.8% είναι μεταξύ 18-39 ετών 45.2% αυτών μεταξύ 40 και 59 ετών. Ένα 21.3% είναι 65 ετών και άνω. Από 17 ετών και κάτω έχουν καταγραφεί 53 περιστατικά.
Εξιτήριο από τις ΜΕΘ έχουν πάρει 15 άνθρωποι. Έχουν γίνει 35.432 εργαστηριακά τεστ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην δική του σημερινή ενημέρωση ανέφερε για την κατάσταση που προέκυψε στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, έχει τεθεί σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες. 
Ανακοίνωσε την αναστολή των λαϊκών αγορών για 14 ημέρες στην Θεσσαλία, καθώς και την απαγόρευση του πλανόδιου εμπορίου. Από αύριο θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους δήμους Τυρνάβου, Φαρσάλων και Σοφάδων, ενώ στις περιοχές αυτές θα οριστούν και διαμεσολαβητές μεταξύ των Ρομά και των Δημάρχων της περιοχής για την καλύτερη προετοιμασία λήψης έκτακτων μέτρων.
Επανέλαβε πως τα σχολεία θα είναι κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας οι χώροι λατρείας παραμένουν κλειστοί για όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες.

Σχόλια