ΣΗΜΕΡΑ. ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

156 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, τα 150 από αυτά στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, με το σύνολο τους να ανέρχεται στην Ελλάδα στα 2.401, ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό.
Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλα 5 άτομα, με τους νεκρούς πλέον να φτάνουν τους 121. Από το σύνολο των θανάτων 32 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 90,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.
59 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, ενώ 46 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.  55.666 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα συνολικά.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται στη δομή στο Κρανίδι Αργολίδας, όπου συνολικά 150 άτομα διαγνώστηκαν με Covid-19. Από τους 150 οι 148 είναι φιλοξενούμενοι, μια εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής. Ανάμεσα τους πολλά παιδιά, αλλά όλοι τους ασυμπτωματικοί. Μετά από σύσκεψη στο δημαρχείο Ερμιόνης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για τις επόμενες 14 ημέρες στην περιοχή, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί στον Δήμο Κρανιδίου, διευκρινίζοντας ότι για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να επικαλεστούν για λόγο μετακίνησης τις περιπτώσεις Β4, Β5 και Β6, ενώ θα υπάρξει αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Θα υπάρξει ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το ΕΚΑΒ θα είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση για τη δομή και για τις ανάγκες της περιοχής.

Σχόλια