Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

Φιλοτουρκική η στάση της Ιταλικής κυβέρνησης, που έρχεται για μία ακόμα φορά αντίθετη στα Ελληνικά συμφέροντα.
Σε ανακοίνωση της για το θέμα της Λιβύης, επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή της στην κυβέρνηση GNA. Αυτό σημαίνει ότι συναινεί με τις δηλώσεις και τις επιδιώξεις της Τουρκίας.
Μεταξύ των άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται: Η Ιταλία υπογραμμίζει ότι κάθε απόφαση για το μέλλον της Λιβύης πρέπει να λαμβάνεται συναινετικά και δημοκρατικά μετά την πολιτική συμφωνία της Λιβύης (Δεκέμβριος 2015) για την πορεία σταθεροποίησης, με επικεφαλής τα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου. Η Ιταλία ανανεώνει την πρόσκληση της προς όλα τα μέρη ώστε αυτά να προχωρήσουν σε εκεχειρία κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και να εργαστούν εποικοδομητικά για την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.
Την ίδια ώρα η Ρώμη δεν δείχνει καμία μορφή αντίδρασης για τους χιλιάδες τζιχαντιστές που στέλνει η Άγκυρα εναντίον του Χαφτάρ, αλλά και για τον βαρύ οπλισμό ο οποίος διακινείται πρός την ίδια κατεύθυνση δίπλα απο τα θαλάσσια σύνορα της Ιταλίας, την ώρα που περίπου 20000 τζιχαντιστές βρίσκονται στην Τρίπολη. 
Η Ιταλία <<παρακολουθείται>> από τη Ρωσία για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε διάλεξη προς τους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, μέσω τηλεδιάσκεψης, ανέφερε: Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να βγάλουμε την Λιβύη από τη βαθιά κρίση, αφού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ παραβίασαν κατάφωρα το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας και βομβάρδισαν τη Λιβύη το 2011. Κατέστρεψαν δηλαδή αυτήν τη χώρα για χάρη ενός στενόμυαλου  εγωιστικού στόχου που αφορούσε την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι.

Σχόλια