ΡΥΘΜΟΙ ΒΡΑΔΕΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, στην σημερινή του αναφορά για την κατάσταση στη χώρα σχετικά με τον κορονοϊό ανέφερε: Συνολικά έχουμε 1613 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, τα 119 από αυτά έχουν εντοπιστεί στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος. 99 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο. 59 οι θάνατοι στη χώρα μας από τον φονικό ιό. 49 είναι άνδρες και οι 10 γυναίκες. 
92 oι διασωληνωμένοι, 
με μέση ηλικία τα 66 έτη, το 70% με υποκείμενο νόσημα. 
11 βγήκαν από τις ΜΕΘ.
Έχουν διενεργηθεί 22437 εξετάσεις μέχρι σήμερα για κορονοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη.
Ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας: Έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα. 'Οπως είπε, 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο Ελ. Βενιζέλος και 216 αρνητικοί στον ιό.
Αποφασίστηκε όπως ανακοίνωσε, ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς, ενώ θα υπάρξει περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

Σχόλια