ΤΡΑΜΠ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ

Διάταγμα με το οποίο θα ανασταλεί προσωρινά η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ο Αμερικανός πρόεδρος χθες βράδυ.
Συγκεκριμένα στο μήνυμα του αναφέρει: Εξαιτίας της επίθεσης του αόρατου εχθρού και της ανάγκης να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας των σπουδαίων Αμερικανών πολιτών μας, θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ.
Άξιον λόγου το γεγονός ότι προχθές, τάχθηκε υπέρ διαδηλώσεων πολιτών υπέρ της άρσης της καραντίνας σε διάφορες πολιτείες.
Κριτική στις αποφάσεις του Τραμπ άσκησαν γερουσιαστές των Δημοκρατικών. Ο βουλευτής Τζέρι Νάντλερ της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι Τραμπ προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από την απροσδόκητη απάντησή του στον Covid-19 κατηγορώντας  τους μετανάστες. 
Ο χθεσινός ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στις ΗΠΑ ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων ημερών και ίσως αυτό δίνει ώθηση στον Αμερικανό πρόεδρο για τις επερχόμενες εκλογές. Στην Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας, αυξάνονται οι ενδείξεις πως τα πράγματα βαίνουν προς το καλύτερο. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Άντριου Κουόμο, ο απολογισμός των θυμάτων είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Σχόλια