ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Στα 1514 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού μέχρι αυτή την ώρα στην Ελλάδα σύν τα 119 στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 
169 τα νέα κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο. 23 μεταξύ των μεταναστών της Ριτσώνας. 
53 οι θάνατοι από τον φονικό ιό αφού σε μία ημέρα έχασαν τη μάχη με τη ζωή τρία ακόμα άτομα.
Από αυτά 39 είναι άνδρες και τα υπόλοιπα γυναίκες.
Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη οι περισσότεροι με υποκείμενο νόσημα.
91 είναι oι διασωληνωμένοι, oi 16 είναι γυναίκες και oι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη και το 75% έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.
9 εξήλθαν από τη ΜΕΘ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 18.844 εργαστηριακά τεστ. 

Αυτά τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας, που μεταξύ των άλλων ανέφερε: Ο ρυθμός της αύξησης θανάτων και κρουσμάτων παγκοσμίως φαίνεται πως επιβραδύνεται, αλλά τα στοιχεία που δίδονται δεν είναι απλώς αριθμοί αλλά είναι ζωές.Τα μέτρα θα παραταθούν, επαναξιολογούνται συνέχεια. Δεν είναι ώρα να παραβιάσουμε τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα. 

Σε καραντίνα για 14 ημέρες έχει τεθεί η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, χωρίς να νοσούν και να έχουν συμπτώματα.
Λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Μύκονο μετά την επιβεβαίωση ενός κρούσματος, μίας 63χρονης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών, δημόσιων και ιδιωτικών έργων για 14 ημέρες.
Ο υφυπουργός τόνισε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, γι’ αυτό το λόγο πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και ενωμένοι.

Σχόλια