ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ


ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Τα μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, κρίνονται από τους περισσότερους συμπολίτες μας θετικά. Βέβαια η <<άλλη άποψη>> δεν ακούστηκε σε ισόποσο βαθμό από τα ΜΜΕ, αλλά ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει.

Αλγεινή όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός της αντιμετώπισης του εορτασμού της Ανάστασης. Γιατί να σιγήσουν τα μεγάφωνα των εκκλησιών; Γιατί να μη βρεθεί τρόπος να προμηθευτούν οι Χριστιανοί το ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ; Είναι και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις εκκλησίες την ημέρα της Ανάστασης, που σίγουρα δείχνουν μία άρνηση της κρατικής αρχής να έρθει στο ύψος των περιστάσεων. Θα στηθούν εκατοντάδες μπλόκα με σκοπό να ελεγχθεί η κυκλοφορία των πολιτών, τσουχτερά πρόστιμα ακόμα και έξω από τους Ιερούς Ναούς, περιπολίες και έλεγχοι σε αυλές και πιλοτές πολυκατοικιών. Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να είναι αυστηροί στους ελέγχους και να ελέγχουν ακόμη και τα πορτ μπαγκάζ των οχημάτων.  Drones,  ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής, συμμετέχουν στον σχεδιασμό. Σε όλα τα διόδια της χώρας υπάρχουν μπλόκα και αστυνομικοί  ελέγχουν όλο το 24ωρο τα αυτοκίνητα. Περιπολίες γίνονται και σε επαρχιακούς δρόμους.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Από την άλλη το ερωτηματικό πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα μιάς και η οικονομία της χώρας δείχνει να <<πατώνει>>, αφήνει η ίδια η κυβέρνηση να διαρρεύσει. Όλα θα αρχίσουν σιγά – σιγά να λειτουργούν μέσα στο Μάϊο.  Επαναλειτουργία των δικαστηρίων, εφορίες και διάφορες άλλες κρατικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το OPEN, τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν Πολιτιστικοί χώροι και μουσεία, καφέ, μπαρ και εστιατόρια,  αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Αυτό θα σηματοδοτήσει και την λήξη στα περιοριστικά μέτρα για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. 
ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει ότι η χώρα μας έφτασε στο 90% των συνολικών κρουσμάτων που προβλέπεται να εκδηλωθούν στην επικράτεια, με πρόβλεψη στις 29 Απριλίου να αρχίσει η επιπέδωση της καμπύλης που σηματοδοτεί σημαντική επιβράδυνση της διασποράς του ιού. Εφόσον τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, στις αρχές Μαΐου, θα υπάρξει μηδενισμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από εργασία που πραγματοποιήθηκε από τους επιστημονικούς υπευθύνους του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας, (φέτος προγραμματίζεται για τις 4-11 Ιουλίου), το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή περίπου 1.500 επιστημόνων και επιχειρηματιών  από ολόκληρο τον πλανήτη.
Μιλώντας στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης και επικεφαλής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID-19 το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δείξει σημάδια μείωσης. Στην Ευρώπη αναμένεται να φτάσει σε αρκετά χαμηλή τιμή στις αρχές Μαΐου και να προσεγγίσει τον ελάχιστο αριθμό στα μέσα του ίδιου μήνα εφόσον τηρούνται τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή γίνει πολύ προσεκτική άρση ορισμένων από αυτά. 

Σχόλια