ΒΟΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΗΠΑ

Ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο που απογειώθηκε σήμερα το πρωί από αεροδρόμιο της Μόσχας, κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε τη Δευτέρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, πρόσφερε βοήθεια προς τις ΗΠΑ, την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε. 
Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα, ότι το στρατιωτικό ρωσικό αεροπλάνο μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό και μάσκες ως βοήθεια προς την Ουάσιγκτον στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Η πτήση οργανώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ, ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε με ευγνωμοσύνη αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με δήλωση του  εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε χθες από τους Αμερικανούς πολίτες να προετοιμασθούν για πολύ οδυνηρές εβδομάδες απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, βιώνουμε την χειρότερη κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα από το 1945.  Περισσότεροι από 3,6 δισεκατομμύρια κάτοικοι του πλανήτη, είναι υποχρεωμένοι ή προτρέπονται να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Στην Ιταλία, την χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών τα μέτρα αρχίζουν να φέρνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα.
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια