ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΜΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας ανέρχονται σε 77, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 1832.
Στους 81 έχουν φτάσει οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους. Ένας 42χρονος από την Χαλκιδική και μια 85χρονη στην Αθήνα σήμερα.
Το 88% των ανθρώπων που κατέληξαν είτε ήταν ηλικιωμένοι, είτε είχαν υποκείμενο νόσημα. Αυτή την ώρα 90 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνομένοι, με μέση ηλικία τα 66 έτη. Το 72% είναι με υποκείμενο νόσημα ή ηλικίας 70 ετών και άνω.
10 έχουν βγεί από τη ΜΕΘ.
Όπως ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσιόδρας, η άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος. Πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις.
Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγήσεις με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν. Η άρση των μέτρων είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά, με απόλυτο σχεδιασμό.
Υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για τους θανάτους στη χώρα και η επιδημική καμπύλη των θανάτων αναμένεται να δείξει μείωση τις επόμενες μέρες. Αν δεν υπήρχαν τα μέτρα, θα υπήρχε τεράστια διασπορά και αυτό θα φαινόταν και στον αριθμό των νεκρών. Προοδευτικά θα δείτε τους δείκτες να μειώνονται. 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε: Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση.
Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια. Βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων. Έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Σχόλια