ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΝΑVTEX ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, από τις 06:00 της Τετάρτης έως τις 06:00 της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου, συνελήφθησαν 24 άτομα, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί και Πακιστανοί, ενώ εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελληνική επικράτεια.
Συνολικά από τις 06:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 της Πέμπτης, έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 34.778 περιπτώσεις και έγιναν συνολικά 244 συλλήψεις.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ

Σε απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο προχώρησε η Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ροές λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου, όπως αναφέρεται σε σχετική Navtex, η οποία έχει ήδη τεθεί σε ισχύ.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης αυτή την ώρα υπάρχουν 500 άτομα, τα οποία έφθασαν στη Λέσβο από τις αρχές του μήνα. Θα επιβιβαστούν σε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού, ώστε να μεταφερθούν σε κλειστό κέντρο φιλοξενίας στην ενδοχώρα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης τους.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 
Νωρίς το πρωί, οι <<μετανάστες>> προσπάθησαν με νέα επίθεση να εισβάλλουν στην Ελλάδα. Ελληνικός Στρατός και άνδρες της Αστυνομίας με φώτα led και με θερμικές κάμερες που ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή στο φράχτη του Έβρου, δεν τους επέτρεψαν να περάσουν. Πολλοί κάτοικοι του Έβρου συγχρόνως βοηθούν στην αποτροπή της εισβολής στη χώρα μας.
ΟΙ ΜΠΑΜΠΕΣΗΔΕΣ
Η τουρκική πλευρά, συνεχίζοντας τα ψεύδη όπως κάνει συνήθως αλλά δεν την πιστεύει πλέον σχεδόν κανείς από τη Διεθνή κοινότητα, όπως ανακοινώθηκε από τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, στέλνει 1.000 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ελλάδα, για να εμποδίζουν τις  <<απάνθρωπες ενέργειες>> , όπως αναφέρουν οι Τούρκοι, των Ελλήνων στον Έβρο. Κατά την Άγκυρα, οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους. Ο Σοϊλού ανακοίνωσε στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk την κατασκευή τεράστιου καταυλισμού για παράνομους μετανάστες στην Αδριανούπολη που θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο.

Σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 09:30, πραγματοποιήθηκε χαμηλή πτήση ενός τουρκικού ελικοπτέρου, δίπλα στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας.

Βίντεο στο οποίο Τούρκοι αστυνομικοί αναγκάζουν διά της βίας Ιρανούς πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς τη Ελλάδα κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Το βίντεο ανήρτησε ο Babak Taghvaee, δημοσιογράφος και συγγραφέας που ειδικεύεται σε θέματα Μέσης Ανατολής.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ
Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε σήμερα ότι τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο καιρό χρειαστεί, την ώρα που για έβδομη ημέρα Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικοί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές και καθ΄ όλον το μήκος  του ποταμού Έβρου, συνεχίζουν να αποτρέπουν τις προσπάθειες παράνομης εισόδου στην χώρα μας των συγκεντρωμένων στο Τουρκικό έδαφος.

Χθές, από την πλευρά της Τουρκίας, εκτοξεύθηκαν από εκτοξευτές της στρατοχωροφυλακής του Ερντογάν δακρυγόνα, ενώ υπήρξε σφοδρός πετροπόλεμος. Μία τουρκική διμοιρία, που είχε παραταχθεί σε απόσταση λίγων μέτρων από τα σύνορα, φωτογραφήθηκε να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές δακρυγόνα προς την Ελληνική πλευρά.
Και σήμερα, οι Τούρκοι φωνάζουν  από τα μεγάφωνα συνθήματα και προτροπές, καλώντας τους συγκεντρωμένους να επιτεθούν στις Ελληνικές δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας, για να μπορέσουν να παραβιάσουν και να περάσουν από τα σύνορα στο έδαφος της Ελλάδος.

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μετά από το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη ένα βίντεο στο οποίο περιλαμβάνονταν όλες οι παράνομες ενέργειες που έγιναν από την Τουρκία, ώστε να περάσουν σε Ελληνικό έδαφος, όλοι αυτοί που στέλνει ο Ερντογάν να κατακλείσουν Ελλάδα και ΕΕ.
Σε σχετικό βίντεο αναφέρονται οι ψευδείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί ανοίγματος των συνόρων, αλλά και οι ομολογίες διακινητών που παραδέχονται πως είχαν λάβει εντολή από τον <<αρχηγό>>,  δηλαδή από τον Ερντογάν, να προωθήσουν μετανάστες και λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Αυτή την ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι τα  μέτρα φύλαξης των συνόρων από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής και συμμετοχής εθελοντών.

Σχόλια