KOΡΟΝΟΪΟΣ. 13 ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

MONTEΛΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας σήμερα λόγω του κορονοϊού, αυξήθηκε σε 13.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν για έναν 84 ετών άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα, έναν ακόμη άνδρα στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και μία 94χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο Παμμακάριστος της Αθήνας.

Όλοι τους είχαν υποκείμενα νοσήματα (αναιμία, ορμονικές διαταραχές, χρόνιες φλεγμονές, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ψυχιατρικά σύνδρομα, ινομυαλγία, ελλείψεις βιταμινών και ιχνοστοιχείων, αλλοιώσεις του ανοσοποιητικού συστήματος).

ΙΤΑΛΙΑ

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε πριν από λίγο το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν το «μοντέλο Νότιας Κορέας» κατά του κορονοϊού. Εκατοντάδες χιλιάδες τεστ ώστε να ανιχνευθεί ο ιός στους ασθενείς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Οι θάνατοι αυτή τη στιγμή στην Ιταλία ανέρχονται στους 4032.

ΗΡΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ
Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αφήχθη το πρωί αεροπλάνο της Air China που μετέφερε την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού, από την Κίνα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας λόγω κορονοϊού. Το υγειονομικό υλικό που έφθασε στην Αθήνα από το Πεκίνο ζυγίζει περίπου 8 τόνους και περιλαμβάνει 550.000 ιατρικές, χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών, σύμφωνα με ενημέρωση της κινεζικής πρεσβείας.

Στην ίδια πτήση, έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

Την ευγνωμοσύνη της χώρας μας στην κινεζική κυβέρνηση και σε όποιον άλλον έχει συμβάλει, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Σε μια παγκόσμια έλλειψη αυτών των αγαθών και μια τεράστια μάχη που δίνει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μπορεί να έχει προμήθειες, η σημερινή είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα, και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε να εξοπλίζουμε τα νοσοκομεία μας» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κικίλιας.
Σε σχετικό μήνυμά της κατά την παράδοση του υλικού, η πρεσβευτής της Κίνας ανέφερε ότι με αλληλεγγύη και συνεργασία, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση μαζί. Επικαλούμενη τα λόγια του Αριστοτέλη, ότι «η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα», η Τσανγκ Τσιγιουέ υπογράμμισε πως η Κίνα και η Ελλάδα εργάζονται στενά από κοινού στον αγώνα κατά του κορονοϊού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών.

Σχόλια