ETOIMH H EΣΘΟΝΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη Eυρωπαϊκή χώρα πoυ διαμηνύει ότι είναι έτοιμη να στείλει στρατό στα σύνορα της Eλλάδας ακόμη και εκτός Frontex είναι η Εσθονία.

Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της χώρας, αναμένεται να καθοριστεί το ύψος της βοήθειας που αναλογεί στην Εσθονία, αλλά η χώρα του είναι διατεθειμένη να παράσχει την προσφορά της στην Ελλάδα απευθείας, χωρίς την διαμεσολάβηση της Frontex. Όπως ανέφερε στο news.err.ee ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και των συνοριακών φρουρών της Εσθονίας, Toomas Malva, οι άνδρες που θα συμμετέχουν καλούνται να ενημερωθούν για την αναχώρηση τους για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το viralnewsgr.eu, ειδικά τα θαλάσσια σύνορα απαιτούν αποτελεσματική επιτήρηση και η Εσθονία είναι έτοιμη να στείλει ένα πρόσθετο περιπολικό και να παρατείνει την παρουσία ενός περιπολικού σκάφους που ήδη επιχειρεί στην περιοχή, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Mart Helme.
Δημοσίευμα της Baltic Times αναφέρει ότι η Εσθονία είναι έτοιμη να ξεκινήσει μία επιχείρηση ταχείας αντίδρασης στα θαλάσσια σύνορα μέσω μίας κοινής πρωτοβουλίας της Frontex, αναπτύσσοντας δύο περιπολικά σκάφη και 20 συνοριοφύλακες στην περιοχή.

Σχόλια