ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Ο ΧΑΦΤΑΡ. ΗΤΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας με το τελεσίγραφο που της υπέβαλε η Ρωσία και η συνεχής παραβίαση των συμφωνιών με αποστολές τουρκικών όπλων αλλά και τζιχαντιστών στην Τρίπολη από τον Ερντογάν με ειδικά αεροσκάφη, έκαναν τον Λίβυο αρχιστράτηγο Χαφτάρ να διατάξει τις δυνάμεις του να προελάσουν. Αυτή την ώρα βρίσκονται πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Asharq Al-Awsat, διοικητής μιας από τις επίλεκτες μονάδες του LNA, δήλωσε: Οι δυνάμεις μας κατέλαβαν σημαντικές θέσεις στο μέτωπο της περιοχής Abou Selim και βρίσκονται πολύ κοντά στο να φθάσουν στην καρδιά της πρωτεύουσας.
Η εφημερίδα Al-Bayan σε σημερινό της άρθρο, αναφέρεται σε δηλώσεις του Ναυάρχου Μαχντάουι, (σπούδασε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Ελλάδος), ο οποίος ανέφερε ότι κοντά στην Τρίπολη πλέουν 4 τουρκικές Φρεγάτες, με το πολεμικό ναυτικό της χώρας να έχει σαφή εντολή να χτυπήσει οποιοδήποτε τουρκικό πολεμικό πλοίο πλησιάσει προς την ακτή της Λιβύης.
Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη, ο LNA κατέρριψε ένα τουρκικό drone Bayraktar TB2 UAV, το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Mitiga με στόχο να ξεκινήσει επιδρομές νότια της πρωτεύουσας, εκεί όπου αυτή την ώρα διεξάγονται συγκρούσεις μεταξύ του LNA και των πολιτοφυλάκων της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας (GNA).
Στο μεταξύ εκπνέει το τελεσίγραφο της Μόσχας στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα η Ρωσία και η Συρία να είναι έτοιμες να επαναλάβουν μια εκτεταμένη στρατιωτική επίθεση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Αυτό αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, με δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν αναφορά για ένα καίριο πλήγμα στις θέσεις των ισλαμιστών μαχητών, με βαρύ πυροβολικό, πολλαπλά πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης και μαχητικά αεροσκάφη.

Σχόλια