ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ ΖΗΤΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ. ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δακρυγόνα και καπνογόνα που ρίχνουν οι Τούρκοι πρός τις Ελληνικές δυνάμεις στρατού και αστυνομίας και με ισλαμιστές να κάνουν επιθέσεις φωνάζοντας ζήτω η Τουρκία, Αλλάχ Ακμπάρ, συνεχίζεται η ένταση και τα 
επεισόδια στις Καστανιές, μέσα σε μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και με εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.
Όταν οι επιτιθέμενοι λαθρομετανάστες που βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους φτάνουν κοντά στο φράχτη, οι ενισχυμένες Ελληνικές δυνάμεις αστυνομίας και στρατού σε απόλυτη ετοιμότητα, αποτρέπουν την είσοδό τους εντός Ελληνικού εδάφους, με ρίψεις χημικών και νερού. 
Ο φράχτης ενισχύεται συνεχώς, ενώ οι στρατιώτες μπαλώνουν σημεία που προσπαθούν να ανοιχτούν από τους ισλαμιστές με την βοήθεια των Τούρκων.

Όπως αναφέρει το The Voice of America, η Ελληνική αστυνομία συνόρων διέλυσε με δακρυγόνα τους μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην Οδόρνη της Τουρκίας, ελπίζοντας να εισέλθουν στην Ελλάδα διασχίζοντας τα σύνορα.

Ο Abdullah Bozkurt, Διευθυντήςστο Δίκτυο Σκανδιναβικών Ερευνών & Παρακολούθησης, Δημοσιογράφος & Συντάκτης τηςInterrupted Derailing Democracy, αναφέρει μέσω twitter:
Πέμπτη ώθηση με κοπίδι, χτύπημα πετρωμάτων από πρόσφυγες στην πύλη Kastanies / Pazarkule στα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας, προκαλώντας αντίδραση των Eλληνικών στρατευμάτων από δακρυγόνα και πυροβόλα. Κάποιοι στο πλήθος που μιλούν τουρκικά, προσπαθούν να υποκινήσουν περισσότερη ώθηση προς την πύλη.

Σχόλια