ΕΛΛΑΔΑ. ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ. ΒΡΑΔΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, συνολικά έχουμε 1314 κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Είχαμε 82 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο, αφού άλλοι 20 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον φονικό ιό στο πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου. Tα 383 άτομα που βρίσκονταν στο πλοίο ελέγχθηκαν από ομάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την πολιτική προστασία. 
49 οι θάνατοι στη χώρα μας, καθώς καταγράφηκαν άλλοι επτά θάνατοι μέσα σε 24 ώρες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη. 37 από αυτούς είναι άντρες και πάνω από το 96% είχαν υποκείμενο νόσημα.
85 oι διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 66 έτη.
Έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.
Η βραδεία αύξηση του ιού στη χώρα μας έχει οδηγήσει σε ένα μήνα στους μισούς θανάτους από τη γρίπη, που διήρκησε τόσους μήνες. Αν χαλαρώσουμε, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.


Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, γνωστοποίησε πως μπαίνουν σε καθεστώς καραντίνας τρεις δήμοι της Καστοριάς και δύο της Ξάνθης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Από σήμερα 8 η ώρα το βράδυ μέχρι την ίδια ώρα της 14ης Απριλίου, η Δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς θα μπει σε αυστηρή καραντίνα. Η είσοδος και η έξοδος θα επιτρέπεται μόνο για τροφοδοσία.

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από σήμερα στις 8 το βράδυ στη μετακίνηση των πολιτών θα εφαρμοστούν για 14 ημέρες και στους Δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Επισήμανε πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η κατάσταση είναι ρευστή και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Σχόλια