ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΚΟΝΤΕ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ...

Τζουζέπε Κόντε: Εάν σκέπτεστε να μας βοηθήσετε με καθιερωμένους μηχανισμούς προστασίας, που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, τότε αφήστε το, θα προχωρήσουμε μόνοι μας. Δεν σας χρειαζόμαστε. Η Ιταλία έχει παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά της ως προς τα δημόσια οικονομικά της. Κλείσαμε το 2019 με αναλογία ελλείμματος προς ΑΕΠ 1,6 αντί για 2,2, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι συνέπειες της περιόδου μετά τον κορονοϊό, πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι τους επόμενους μήνες, αλλά από αύριο το πρωί. 

Μέσα σε δέκα μέρες η ΕΕ πρέπει να βρει τη λύση. Τόσες ημέρες έδωσαν προθεσμία Ιταλία και Ισπανία προς την ένωση. Ειδάλλως άγνωστο τι θα περιέχει η επόμενη μέρα. 

Αυτά μετέδωσε η Ιταλική δημόσια τηλεόραση RΑΙ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.
Στο προσχέδιο συμπερασμάτων που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες λόγω των αντιρρήσεων της Γερμανίας και της Ολλανδίας δεν υπήρξε καμία αναφορά για Ευρωομόλογα. Έχει αφαιρεθεί επίσης και η άμεση αναφορά στον ESM.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός <<τα έβαλε>>  με την Ολλανδία και τη Γερμανία


Σε αναφορά που κάνει η  Corriere della Sera, αναφέρονται οι σημαντικές τοποθετήσεις από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πορτογάλο Αντόνιο Κόστα, τον Ιρλανδό Λίο Βαράντκαρκαι τον Λουξεμβούργιο Ξαβιέ Μπετέλ. Η συζήτηση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Εμμανουέλ Μακρόν και άλλοι 7 ηγέτες της ΕΕ επέμειναν στα όσα ανέφεραν σε επιστολή τους, προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ. Κάλεσαν την ΕΕ να δημιουργήσει ομόλογα-corona για να διατεθούν σημαντικά κονδύλια για την υγειονομική κρίση.

Σχόλια