ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Όπως όλα δείχνουν στην Τουρκία προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν από τη Διεθνή κοινότητα τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων από τον Κορονοϊό.
Σε πολλά βίντεο που ανέβηκαν στα ηλεκτρονικά μέσα, μουσουλμάνοι προσκυνητές (τουλάχιστον 20.000 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες) οι οποίοι είχαν πάει στην Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, με την επιστροφή τους στην Τουρκία τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών σε φοιτητικές εστίες στην επαρχία Κόνια στην κεντρική Τουρκία, 500 χλμ ΝΑ της Σμύρνης, από όπου προσπάθησαν να δραπετεύσουν, με την αστυνομία να επεμβαίνει.
Travelers in Turkey, returned from a pilgrimage trip in SaudiArabia & placed in a 2-week quarantine, tried to break out from the holding center in the Turkish province of Konya, as the police scrambled to thwart their escape.......Αμπντουλάχ Μποζκούρτ Διευθυντής, Δίκτυο Σκανδιναβικών Ερευνών & Παρακολούθησης, Δημοσιογράφος & Συντάκτης της Τουρκίας. Στοκχόλμη.
Το γεγονός αυτό προστίθεται στα άλλα που δίνουν τροφή στις ανησυχίες ότι το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας, που περιβάλλεται από χώρες όπου εμφανίστηκαν κρούσματα του COVID-19, κρύβει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.
Οι αρχές της Τουρκίας έχουν συλλάβει 19 άτομα για <<αβάσιμες και προκλητικές>> αναρτήσεις στα social media σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ενώ συνολικά εντόπισαν 93 υπόπτους σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοινώθηκε  ότι οι Τούρκοι πολίτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους από εννέα ευρωπαϊκές χώρες, θα μπορέσουν να το κάνουν ως σήμερα τα μεσάνυχτα και αμέσως μετά την άφιξή τους στην Τουρκία θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Χθές βράδυ η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις συναθροίσεις σε χώρους λατρείας, ενώ κλείνει καφέ, σινεμά, θέατρα, νυχτερινά κέντρα και πολιτιστικούς χώρους, ενώ αναστέλλονται συνεχώς αεροπορικές συνδέσεις με πολλές χώρες, περιλαμβανομένων της Βρετανίας και της Σαουδικής Αραβίας.
Μεταξύ των μέτρων και η αναστολή μέχρι νεοτέρας των ομαδικών προσευχών στα τεμένη, συμπεριλαμβανομένης της προσευχής της Παρασκευής, παρ΄ότι ο επικεφαλής της αρχής θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς διαβεβαίωσε ότι τα περίπου 90.000 τζαμιά της χώρας θα μείνουν ανοικτά, ώστε οι πιστοί να μπορούν να προσεύχονται ο καθένας μόνος.
Επίσης στα μέτρα πρόληψης περιλαμβάνονται κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, ενώ επιτρέπονται να διεξαχθούν αθλητικές συναντήσεις χωρίς θεατές.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση οι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί μέχρι χθες το βράδυ ανέρχονταν  σε 47.

Σχόλια