ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. ΖΗΜΙΕΣ ΤΡΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
Ανησυχεί η Διεθνής κοινότητα με τα στοιχεία υγείας και οικονομίας που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα.
Στίς ΗΠΑ οι Αμερικανοί αποσύρουν τα χρήματα τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, με τις χρηματαγορές να παρουσιάζουν εικόνα κατάρρευσης.
Σε έρευνα της Goldman Sachs, το συμπέρασμα είναι ότι τις επόμενες οκτώ εβδομάδες θα δούμε μία παγκόσμια κατάρρευση υγείας και οικονομίας, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος της τελευταίας 30ετίας. Όπως όλα δείχνουν θα υποχωρήσει κάτω από το 2%, ενώ ο δείκτης S&P 500 θα μειωθεί από 15% - 20%.
Μεγάλο αντίκτυπο θα έχει ο κορονοϊός στην οικονομία της Κίνας, σε εισαγωγές, εξαγωγές, καθώς και στις πρώτες ύλες και την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.
50% των Αμερικανών (περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι) και 70% των Γερμανών (58 εκατομμύρια άνθρωποι) θα πληγούν. Το 80% σε πρώιμο στάδιο, το 15% σε μεσαίο στάδιο και το 5% σε κρίσιμο στάδιο.
Ευρώπη και ΗΠΑ πρέπει να ελέγξουν αποτελεσματικά την πανδημία (όπως η Ταϊβάν και η Σιγκαπούρη) για να διασφαλίσουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα καταρρεύσει περισσότερο. 
Ο αριθμός των θανάτων, που συνδέονται με τον κορονοϊό, ξεπέρασε παγκοσμίως τους 6.000. Συνολικά 6.036 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 159.844 κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως. Η Ευρώπη είναι το επίκεντρο της πανδημίας, η οποία έχει σημάνει συναγερμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 
Στην Ελλάδα αυτή την ώρα, σε 331 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανέφερε πως νοσηλεύονται 51 ασθενείς. Οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο. 

Σχόλια