ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Αντίποινα για την επίθεση με ρουκέτες εναντίον της βάσης Τάτζι την Τετάρτη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιωτικοί των ΗΠΑ και ένας Βρετανός στρατιωτικός, διεξήγαγαν οι Αμερικανοί, με <<αμυντικά πλήγματα ακριβείας>> όπως τα ονόμασαν, εναντίον εγκαταστάσεων της Κατάεμπ Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, σε αποθήκες όπλων και πυρομαχικών όπου αποθηκευόταν όπλα που χρησιμοποιούνται για να στοχοθετούνται δυνάμεις των ΗΠΑ και του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σε αντίδραση στην απειλή που εγείρουν σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν.

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ και ο Αρχηγός του Γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγός Μαρκ Μίλι, απέφυγαν να κατονομάσουν συγκεκριμένα την οποιαδήποτε οργάνωση,
αλλά το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο να καταστραφούν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.

Ο Μάρκ Έσπερ διεμήνυσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ του έδωσε <<την εξουσία>> να ενεργήσει όπως χρειάζεται. Όταν ρωτήθηκε εάν τα αμερικανικά αντίποινα θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν πλήγματα και στο έδαφος του Ιράν, απάντησε: Δεν θα αφαιρέσω καμιά επιλογή από το τραπέζι αυτή τη στιγμή, αλλά επικεντρωνόμαστε στις οργανώσεις που πιστεύουμε ότι διέπραξαν την επίθεση.

Αξιωματούχος ανεγειρόμενου αεροδρομίου στην ιερή για τους σιίτες πόλη Καρμπάλα του Ιράκ, ανέφερε ότι αεροπορική επιδρομή έπληξε τμήμα του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 26 Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε αεροπορικά πλήγματα κοντά στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Σχόλια