ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΑΙΩΡΟ

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του λιμενικού προκαλώντας μικρές ζημιές στην πρύμνη. 
Την είδηση μετέδωσε μέσω twitter η Λιάνα Σπυροπούλου, ανταποκριτής της Bild στην Αθήνα.
While everyone thinks its calm in the Aegean because there are no refugee boats arriving in the islands, Greece ‘s 
@HCoastGuard
 is being dangerously harassed by a Turkish vessel. 
Exclusive footage obtained by 
@BILD
 shows what is really happening away from the media. 
Ενώ ο καθένας σκέφτεται την ηρεμία του στο Aιγαίο, επειδή δεν υπάρχουν λέμβοι που φθάνουν στα νησιά, η Ελλάδα απειλήθηκε επικίνδυνα από ένα τουρκικό σκάφος. Αποκλειστικό υλικό που έχει ληφθεί από το @BILD δείχνει τι πραγματικά συμβαίνει μακριά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Liana Spyropoulou
@LSpyropoulou
Journalist/Correspondent Athens based (Bild & http://bild.de)

Όπως μετέδωσε το Star, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ανοιχτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξε παρενόχληση στο σκάφος του Λιμενικού και πάνω στους ελιγμούς η τουρκική ακταιωρός το εμβόλισε, προκαλώντας μικρές ζημιές στα ρέλια στην πρύμνη. Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού δεν είναι γνωστές.

Ανακοίνωση πριν από λίγο είχαμε από το Λιμενικό. 
Στις 5:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή νήσου Κω, εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους του πληρώματος.

Σχόλια