10 ΧΑΣΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. 495 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ

Δυστυχώς ο αριθμός των ανθρώπων πού έχασαν την ζωή τους στη χώρα μας λόγω κορονοϊού ανέρχονται πλέον στους 10. Άλλοι τρείς κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας, ένας σε νοσοκομείο της Κοζάνης και μία γυναίκα 93 ετών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, που δεν βρισκόταν σε ΜΕΘ και καταγόταν από τον νομό Ηλείας.
Τα κρούσματα ανέρχονται σε 495, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. 84 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. 90 άτομα νοσηλεύονται, τα 20 διασωληνωμένα. Δεκαεννέα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19 και εκπρόσωπος τύπου του, Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με την  χλωροκίνη, είπε πως πρέπει να συνταγογραφείται αποκλειστικά και μόνο στους ασθενείς που τη λαμβάνουν, ενώ μεταξύ των άλλων μίλησε για Παγκόσμιο φονιά, που πλέον είναι σε κάθοδο.. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπενθύμισε ότι δεν πρόκειται για άσκηση αλλά για πραγματική μάχη. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη είπε ο ίδιος. Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση πάρει πιο δραστικά μέτρα.
Από αύριο θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά στους μόνιμους κατοίκους και μόνο. Για να βγάλει κάποιος εισιτήριο θα επιδεικνύει την φορολογική του δήλωση.
Από χώρες οι οποίες προχωρούν σε απαγορεύσεις πτήσεων την επάνοδο των Ελλήνων πολιτών συντονίζει η Πολιτική Προστασία και το υπουργείο Εξωτερικών.
Για τους φοιτητές των Ελληνικών πανεπιστημίων που βρίσκονται σε Ιταλία και Ισπανία μέσω προγραμμάτων Erasmus, η κατεύθυνση που δόθηκε από το υπουργείο στους πρυτάνεις είναι ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενικές αρχές της Ελλάδας, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος επιστροφής τους.

Με ναύλωση πλοίου επιστρέφουν οι Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στην Ιταλία, όπως συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα ο Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο. Αύριο Σάββατο στις 17:30 προγραμματίστηκε η αναχώρηση του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από την Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή όσων Ελλήνων πολιτών επιθυμούν να επαναπατρισθούν. Η πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρώμη παρακαλεί όσους δεν έχουν ακόμη ενημερώσει, να επικοινωνήσουν.

Τρεις ειδικές πτήσεις της Aegean Airlines από Μαδρίτη και Βαρκελώνη θα γίνουν αύριο και την Κυριακή για Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία, και φοιτητές του προγράμματος Erasmus, αλλά και τουρίστες, οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για επιστροφή στην Ελλάδα και έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχει καταρτίσει η πρεσβεία της Ελλάδος στη Μαδρίτη.
https://www.mfa.gr/missionsabroad/el/ukraine/news/ektakte-ptese-tes-etaireias-mouzenidistravel-apo-kiebo-pros-thessalonike.html

Σχόλια